Parket vlekken geven, maar op de juiste manier!

De belangrijkste feiten in het kort
 • Het kleuren van parket moet aan een vakman worden overgelaten.
 • Omdat hout een natuurproduct is, kunnen de gekozen kleurschakeringen ook op het parket verschillend uitkomen.
 • Het gekozen afdichtmiddel heeft ook een groot effect op het uiterlijk.

Als de sfeer van de kamer je na een bepaalde tijd niet bevalt, kun je het parket beitsen en zo positief beïnvloeden. Als het parket donkerder wordt, lijkt de kamer warmer. Als het een lichte vloer wordt, lijkt de kamer groter.

Oud parket een nieuwe kleur geven

Als de parketvloer al oud is of pas gelegd wordt, kan een beetje verf een positief effect hebben op het woonklimaat. De parketvloer wordt eerst geschuurd en daarna worden de voegen verzegeld. De kleur kan dan op het parket aangebracht worden. Er is echter een speciaal kleursysteem voor nodig. Na het aanbrengen is de vloer verzegeld en blijft hij lang mooi. Als je een UV-beschermende verzegeling neemt, zal de parketvloer niet alleen gemakkelijk te onderhouden zijn, maar ook krasbestendig. Maar om deze klus te klaren moet men op zoek gaan naar de juiste expert.

Parkett färben

Als je een keuze hebt..

… is ook verwend met keuze als het gaat om het beitsen van parket, want bijna elke kleur is mogelijk. Van walnoot tot groen tot een kersenrode kleur, alles is mogelijk. De kleuren kunnen ook gemengd worden. Het is als muren schilderen, alles is mogelijk.

Dus als je geen standaard kleuren wilt, moet je het parket vooraf als staal bekijken en zo nodig advies inwinnen.

De trends in het beitsen van parket

Momenteel in de mode zijn tinten in eikenwit pigment en walnoot. Maar de kleur die je kiest moet altijd bij de muren passen, want de kleur van de vloer heeft een enorm effect op de sfeer van de kamer. Zorgvuldige planning is dus essentieel. Het kan ook nuttig zijn om van tevoren passende patronen op het parket te leggen.

Het hout bepaalt de kleur

De parketkleur ziet er op elk parket iets anders uit. Daarom is een kleurstaal vooraf heel belangrijk. Afhankelijk van het hout is het absorberend vermogen en de nerf verschillend. Daarom kan de uiteindelijke kleur na het beitsen van het parket totaal verschillend zijn. Het is raadzaam de expert om een monster te vragen. Dan kun je een shortlist van twee of drie kleuren maken en die over de parketvloer uitstrooien. Als je de stalen in het echt gezien hebt, is het gemakkelijker een beslissing te nemen.

Vloeren van kunsthout zijn er in veel verschillende houtsoorten. Afhankelijk van de houtsoort absorbeert het parket de houtpigmenten ook anders. Parket van beuken, bijvoorbeeld, is goed geschikt voor sterke kleuren, terwijl eiken parket de neiging heeft zwakkere kleuren aan te nemen.

Hout is een natuurlijk product

En omdat dit het geval is, zijn verschillende kleurnuances op het parketoppervlak volkomen normaal en geen reden tot klagen. Zelfs als de parketdeskundige zo nauwkeurig mogelijk werkt, kunnen kleurverschillen niet vermeden worden. Als het parket al op in jaren is, zal het gewoon verschillende partijen hebben. Dit is de reden waarom afzonderlijke gebieden lichter of donkerder lijken na het beitsen.

Over het geheel genomen stoort dit echter niet de natuurlijkheid, want de kleurverschillen komen over het hele oppervlak voor en hebben daardoor een gelijkmatig effect. Als het parket een wilde nerf heeft of een hoog aandeel spinthout, zoals eiken, zullen de aangebrachte kleurpigmenten anders geabsorbeerd worden. De kleur zal daarom nooit overal homogeen zijn. Hout is een natuurproduct en heeft zijn eigen kenmerken. Je moet dus realistisch blijven.

Het effect van afdichting

Het effect van de verzegeling op de kleuring moet niet onderschat worden. Op basis van de glansgraad kan het parket er donkerder of lichter uitzien. Dit is volkomen normaal. Een matte verzegeling kan dit verhelpen, hoewel niet volledig.

Nadat het parket geschuurd en gebeitst is, moet het ongeveer een dag drogen. Daarna kan de verzegeling aangebracht worden. Matte verzegelingen hebben vaak de voorkeur omdat ze het parketoppervlak ondoordringbaar maken. Glanzende oppervlakken trekken op magische wijze stof en vuil aan. Zelfs de kleinste krasjes en deukjes zijn er gemakkelijk op te zien.

Vergeet de plinten niet

Als de parketvloer gebeitst is, zien de plinten, als ze van hout zijn, er meestal donkerder uit. Ze passen nu niet meer bij het parket en moeten dus ook gebeitst worden. Als je een bijzonder volhardende handwerksman bent, kun je ze ook afschuren. Maar zelden is het resultaat achteraf zoals gewenst.

Het is beter om de ruwe plinten opnieuw te monteren en ze daarna te schuren en te beitsen. Als je van contrast houdt, kun je bijvoorbeeld witte plinten op een donkere parketvloer aanbrengen, of omgekeerd. Maar parketvloeren en plinten in dezelfde kleur harmoniëren ook met elkaar als de muren en meubels qua kleur op elkaar afgestemd zijn.

Welk parket kan gebeitst worden?

Niet alle soorten parket kunnen even goed geverfd worden. Maar in het algemeen is beitsen met veel houtsoorten mogelijk. Deze omvatten:

Dit zijn parkethoutsoorten in de klassieke Europese zin, die ook uitvoerig getest zijn op geschiktheid voor verven. In Duitsland is eiken parket het meest verbreid. Maar zelfs beuk vormt geen probleem voor de deskundigen als er speciale verfmethoden worden gebruikt. Het is waar dat beuk een extreem hoog absorptievolume heeft, wat het verven tot een probleem maakt. Bovendien droogt beukenhout ongelijkmatig als de beits is opgebracht, wat weer tot sterke kleurverschillen kan leiden. De expert gebruikt echter speciale methoden om deze problemen te voorkomen.

Esdoorn en alle tropische houtsoorten moeten in elk geval getest worden voor ze gebeitst worden. Esdoorn absorbeert weinig van de beits omdat het te weinig structuur heeft. Esdoorn is daarom niet geschikt om te beitsen. Tropische houtsoorten hebben speciale bestanddelen en moeten daarom altijd getest worden op hun geschiktheid om te verven.

Kleurbescherming voor parketvloeren

Als de parketvloer geverfd is, vraagt men zich af hoe de kleur zo lang mogelijk bewaard kan blijven. Daartoe is het gebruik van UV-beschermende parketkit erg nuttig. De kleurechtheid kan jarenlang behouden blijven en vuil en slijtage krijgen geen kans. Als tapijten op de parketvloer liggen, maken kleurverschillen op de plaatsen waar ze liggen geen kans. Honinggele oppervlakken behoren tot het verleden. De UV bescherming zorgt voor bescherming tegen vergeling.

Het is mogelijk om het parket te beitsen, maar dit moet altijd aan een vakman worden overgelaten. Niet alle parkethoutsoorten zijn geschikt om te verven. Daarom moet vooraf een test worden gedaan om zeker te zijn. De plinten mogen echter in geen geval vergeten worden.

34 gedachten over “Parket vlekken geven, maar op de juiste manier!

 1. JuliaeEsons8837

  Captcha kan je niet beschermen tegen XEvil 5.0!!

  Wilt u uw promo te posten op 12.000.000 (12 miljoenen!) websites? Geen probleem – met nieuwe” XEvil 5.0 + XRumer 19.0.8 ” software complex!
  Blogs, forums, boards, winkels, gastenboeken, sociale netwerken – alle motoren met alle captcha ‘ s!
  XEvil is ook compatibel met alle SEO/SMM programma ’s en scripts, en kan captcha’ s van elke bron accepteren. Probeer het gewoon! 😉

  Betrekking, JuliaEsons8085

  P.S. Enorme kortingen zijn beschikbaar (tot 50%!) voor een korte recensie over XEvil op een populair forum of platform. Vraag gewoon officiële ondersteuning voor korting!

  http://xrumersale.site/

 2. נערות ליווי

  אני מאוד ממליץ על אתר ישראל נייט קלאב אתר מספר אחד בישראל לחיפוש נערות ליווי, דירות דיסקרטיות,עיסוי אירוטי
  כנסו עכשיו ותראו לבד כמה מידע יש באתר הזה: נערות ליווי בחיפה

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *